Menu
Domov
Slovenci po svetu
Slovenci v zamejstvu
Novice
O uradu
Sestavine:
1 kg brkinskih jabolk
3 jajca
2 dl kraškega medu
2 dl mleka
150 g moke
1 limona, cimet, sol
2 žlici šetrajevega medu za preliv
maslo za pekač
Priprava:
Pripravimo maso iz rumenjakov, mleka, soli in moke, kot za palačinke.
Beljake stepemo in sneg nazadnje po delih vmešamo v zmes.
Jabolka narežemo na koščke in jih prelijemo z medom, sokom limone, začinimo z limonino lupinico in cimetom ter pustimo stati vsaj pol ure.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač dobro namažemo z maslom.
Jabolka »odcedimo« (ali pa v pekač vlijemo vse skupaj) in jih potresemo po pekaču.
Čez koščke vlijemo pripravljeno maso ravno toliko, da prekrijemo jabolka in damo v pečico.
Temperaturo pečice zmanjšamo na 180 stopinj ter pečemo 10-15 minut, da šmorn dobi lepo zlato-rjavo barvo.
Ko se ohladi, ga razstavimo na kose in postrežemo v skodelice ali primerne kozarce.
Po želji pokapljamo z medom.
X
Skip to content
Open toolbar
Accessibility Tools
Accessibility Tools
Increase Text
Increase Text
Decrease Text
Decrease Text
Grayscale
Grayscale
High Contrast
High Contrast
Negative Contrast
Negative Contrast
Light Background
Light Background
Links Underline
Links Underline
Readable Font
Readable Font
Reset
Reset
Izjava o dostopnosti
Izjava o dostopnosti